Symesterskapet 2019 på NRK

«Hva synes du om årets Symesterskap?» er en gjenganger både blant reolene på Stoff & Stil, på personalrommet på jobb, blant venner og bekjente og mange med litt eller mye syengasjement. Ja, hva synes jeg?

Aller først: jeg ELSKER programmet! Ser episodene på Nett-TV, og sørger da for å få sitte uforstyrret med strikketøy og noe godt å spise . Jeg vil studere alt, hver minste detalj, og spesielt det sytekniske. Hope er et funn for helhetsopplevelsen, med sitt fyrverkeri av en personlighet. Makan til humoristisk og morsom perle skal en lete lenge etter! Dommerne er behagelige og rettferdige, og deltagerne imponerer stadig. Amalie er kanskje den som har imponert mest, kun 16 år og likevel så dyktig og klok. Tårene trillet da hun reiste hjem. Nå er det finale, og oppgaven med å sy dåpskjole er den fineste jeg har sett hittil!

Hvisker med veldig lav stemme at det er deler av det gamle konseptet som jeg savner… Redesign er kjempeflott, men trist når noe i utgangspunktet velfungerende blir ødelagt, det vil si, det som nyskapes slår feil og i stedet ender opp som avfall (tror jeg). Å handle ny metervare er også med på å støtte arbeidsplasser, som også er viktig. Jeg tenker at klok gjenbruk ikke utelukker noen nye investeringer i blant.

Når det er nevnt, så synes jeg det er flott at miljøhensyn og kreativ gjenbruk løftes frem i underholdningsbransjen. Tommelen opp!

Nå vil jeg kose meg videre med finalen, og heie på mine favoritter mens jeg inspireres og strikker på nok en genser.