Sugar in the morning

Jeg har lenge ønsket å starte de første minuttene av dagen i noe annet enn pyjamasen i flanell, eller Evas drakt. Det er noe med lengselen etter den delikate følelsen. Ønsket meg en lekker kimono i et silkelignende stoff, til å gli inn i både om morgenen og om kvelden. Selv om kombinasjonen hundemenneske-lærer ofte fører til praktiske litt snåle klær, så bor det en Dame i en hver kvinne.

Etter å ha skrevet om fraværet av skapertrang, så satte det i gang en liten gnist. Jeg bestemte meg for et besøk på Stoff & Stil, kun for å titte rundt. Mønsteret til kimono liksom ropte på meg, og da jeg oppdaget det silkelignende svale stoffet med Magnolia i lys grønturkis, da var jeg solgt. Det er som om en tone faller på plass.

Dette stoffet har kun 3% krymp ved vask, så jeg gikk umiddelbart i gang med klipping av deler straks jeg var hjemme. Jeg syr ikke for å ha et prosjekt liggende, jeg vil ha plagget ferdig for å bruke det. Mønsteret er kategorisert «easy», altså enkel ren søm uten knappehull, passepoilerte lommer, glidelås eller andre mer tidkrevende teknikker med krav til en viss erfaring.

Dette mønsteret var lettfattelig og greit, jeg kommer garantert til å sy flere kimonoer etter dette. Kanskje et mønster jeg også vil anbefale til den mer uerfarne som vil sy ferdige noe på en dag.

Stoffet derimot, oh la la! Det er så glatt at det sklir når man klipper, sklir når man syr, og enda mer frustrerende, det er nesten umulig å presse med strykejernet. Men det blir pent, så det er vel verdt å streve litt.

Dette plagget er så visst «sugar in the morning», og en fryd på kvelden også. Og hvorfor ikke bruke det utenpå trange bukser og en hvit topp med høye heler til og et par glammy øredobber?