Strikkeåret 2019

På årets siste dag er det fristende å gjøre en kjapp oppsummering på strikkefronten. Tidlig på vårparten begynte jeg å samle på magebåndene til garnnøstene etter hvert som de ble tatt i bruk, nettopp for å kunne ta en oppsummering på årets garnforbruk 31/12.

Telte 62 magebånd. Hvert nøste er ca 110 m. Det vil si at jeg har strikket av cirka 6820 meter garn. Alt av restegarn kommer i tillegg.

Favorittgarnet er Alpakka og Mini alpakka fra Sandnes garn. Det er så mykt og deilig, og like viktig: det nupper ikke på plagget etter hyppig bruk.

Da jeg strikket den olivengrønne genseren i aranstrikk, ville jeg forsøke ullgarnet til Rema, Mor Åse. Denne genseren heter forresten Jannecke genser, og oppskriften er fra boka Bystrikk av Knitting Inna (se Instagram). Garnet til Rema overrasket i utelukkende positiv forstand. En genser som ville ha kostet rundt 1000 kr å strikke i anbefalt garn, kom i stedet på ca 260 kr. Garnet er stødig, plagget nupper ikke, det er 100% ull, og genseren har fin spenst og er behagelig å ha på. Denne har jeg brukt mye, og strikker gjerne flere utgaver av modellen.

Votte- og strømpestrikk er alltid morsomt. Det går radig, det er fine gaver, og ekstra stas å strikke til guttene som flytter inn i strømpene straks de er tatt av pinnene. Synes også det er morsomt å sette sammen farger og mønster fra restegarnlageret.

Den mest crazy genseren er kanskje brukt én gang. Det må ha vært årets bommert, selv om den var gøy å strikke.

Det soleklare strikkehøydepunktet i år, har vært Bøvertunkofta. Forelskelsen var umiddelbar da jeg så bilder av koften på Instagram, og oppskriftene i Koftebøkene er en fest for øyet. Selve plagget var en fornøyelse å strikke, og nå er det en ren glede å varme kroppen med. Jeg er allerede i gang med å strikke nok en kofte etter oppskrift fra en av Koftebøkene, men denne gangen til Filip.

Det gøyeste strikkefellesskapet i år, var da noen kolleger tok på et utvalg av strikkeplaggene mine. Jeg synes de ble så fine!

Og med denne «Rhapsody in Blue» takker jeg for følget i strikke-sy- og redesign bloggens første år. Jeg håper jeg har bidratt til å inspirere til skaperglede, slik jeg selv har blitt inspirert av de mange rause kreative sjeler på spesielt Instagram. Opp og frem med det kreative fellesskapet, og husk «charing is caring».