Søm av toalettmappe

Av en eller annen tullete grunn så har jeg vegret meg for å sy i glidelåser med symaskinen. Har gjort så godt jeg kunne med håndsøm, og det har blitt sånn tålelig greit. Greit, men absolutt ikke nydelig. En av punktene på min never ending TO DO-liste har vært å få tak i glidelåsfot, og lære å bruke den. Trondheim symaskinsenter var veldig greie med å både finne riktig fot, og forklare meg hvordan den fungerer. Noe spent, og noe svett i pæra, går jeg i gang med et etterlengtet prosjekt. Nemlig søm av toalettmappe. Her blir det ikke noe reising på en stund med en valp i huset, men etter hvert kan det hende nye eventyr venter og da er i det minste toalettmappen klar. Eller kanskje toalettmappen kan bli en gave med noe fint, nyttig og delikat inni? Jeg liker å spre glede.

Har fått tak i dyp grønn fløyel, platevatt, glidelås i gull, og en Maria Montazami «tofs», og håper jeg får til noe riktig lekkert..

Dette er et ordentlig sånn «koser-meg-skikkelig-prosjekt»!

Dette mønsteret har jeg hatt liggende lenge på vent. Vel, da er det bare «klar-ferdig-sy!» som herlige Hope sier i Symesterskapet.

Mønsteret må tegnes av og klippes ut på denne modellen.

Fóret er av et slags voksdukmateriale, slik at eventuelle flekker etter tannkost, kremer og sminke enkelt kan fjernes med en fuktig klut.

Detaljer…

Er sørpe forkjølt. Hals, nese og øyne «stikker». Da er det godt med en varm kopp te, og noko attåt. Sjokolade…yes yes yes. Alltid.

To gode venninner på syrommet❤️ Sol og Lucy vil være der det skjer🐾

The Mad Hatter in this house, med sylteforkjølte øyne og godt humør. This is «my cup of tea». En aldri så liten dæsj tull og tøys på fredag den 13.

Å jadda, nå begynner det å ligne noe! Elsker fløyelstoffet!! Nå er fór neste, og da har jeg tenkt å lage lommer som ikke står i mønsteret. Klippet til en del som var lik panelet, og så klippet jeg til ønsket høyde. Deretter la jeg lommestoffet en drøy halvcm innenfor kanten på panelet, og la til et slags legg midt på lommene. Se bildene for hvor jeg la sømmene, om du får lyst til å prøve å sy noe lignende selv.

Ferdig! Denne er til og med brukbar. Nå skal fredagstacoen nytes. God helg, godtfolk!