Skriv det ned

Jeg skriver dagbok. Ikke hver eneste dag, men når ideene strømmer på, og når det er hendelser jeg vil ta vare på. Bøkene mine er fulle av skisser, først og fremst av klær. Når et plagg blir til, er det ene plagget som en puslespillbrikke av en større helhet. Om det for eksempel skal strikkes en kofte, så vurderer jeg hvilke anledninger den kan brukes til, hva kan den matches med: ørepynt, skjorte/t-skjorte, kjole, bukse, strømpebukse/sokker, kombinasjonsfarger, sko/gummistøvler og så videre. Et plagg er aldri bare et plagg. Det skal fungere i en helhet, og aller helst kunne kombineres med et aktivt liv med hunder og katt, og hverdagen på jobb. Akkurat nå tegner jeg på en knappekjole i denim som skal brukes til koften jeg strikker på. Den har knyting i livet, og er perfekt til både gummistøvler, tresko, joggesko, og kan sikkert også pimpes opp med røde høyhælte sko og diverse jålerier.

Alle disse idéene som kommer og går, de forvitrer som dugg for solen når det levende livet går sin gang, dersom de ikke tas vare på. Derfor:

SKRIV DET NED

Cappuchinoen nytes videre, mens strikkepinnene går jevnt og trutt. Hundene sover ved bena mine etter en god morgentur, og katten ligger i blomsterbedet. Tipper jeg har enda en time i boblen min før trøtte tenåringer dukker opp i verandadøren, sultne og åpne for nok en deilig feriedag. Det hadde vært artig å lage nye hettegensere til dem… Dagboken skal fylles med nye notater og skisser.

Én kommentar til “Skriv det ned”

  1. You can definitely see your expertise within the work you write.
    The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe.

    All the time go after your heart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.