Skapertørke

Januar kom og gikk uten et eneste syprosjekt, jeg har ikke sydd i en knapp en gang! Kan det være mørketiden? Eller er det også fraværet av inspirasjon? Da syingen for alvor skjøt fart, slukte jeg alt jeg kom over av syprogram på nett-TV:

*The Great British Sewing Bee, på NRK

*Symesterskapet, på NRK

*Project Runway, på Netflix

På nærmeste Narvesen kunne jeg jevnlig glede meg over nye magasiner med inspirerende bilder og mønster. Det var en herlig kreativ boble å være i!

Nå strever jeg med å finne blader med mønster. Utvalget er kraftig begrenset! NRK har nå kun siste sesong av Symesterskapet tilgjengelig, og det er etter mitt syn den minst inspirerende for den som vil sy pene ordentlige plagg. The Great British Sewing Bee var fantastisk for oss som elsker å sy, men det er ikke tilgjengelig annet enn glimtvis på YouTube. Project Runway er tatt av Netflix… Baff!

En liten stemme i bakhodet minner om at fremtiden ligger foran. Det å være i utvikling, innebærer å se nye muligheter og være endringsvillig. Hva godt kommer det ut av å tenke at «det var bedre før»? Jeg lengter tilbake til de kreative stundene i flytsonen, og bestemmer meg her og nå for at jeg skal dit. Ikke tilbake til slik det var før, men til et skapende platå!

I dag lyste solen over vår forstadsbygd, og minnet om at en ny vår og sommer er på veg. Nye antrekk og plagg skal bli til! Bildet er et tilbakeblikk fra sist sommer og ett av mange syprosjekt, men også en påminnelse om å være på veg.