Salige morgentimer

Morgentimene når jeg har fri er tilnærmet salige! Våkner rundt kl.06, og spretter opp for å få mest mulig ut av timene før resten av familien står opp. Tiden med familien er noe av det aller fineste i livet, men det er nydelig med bittelitt alenetid også. Det er så deilig å la tankene flyte uforstyrret! En god start på dagen begynner alltid med lufting av hundene, litt mat, og så en Cappuchino Vanilla Eminento mens jeg skriver, leser, syr, strikker, eller tegner. I dag er det strikking som frister mest. Bøvertunkofta vokser sakte frem, og jeg synes det blir så pent! Garnet, Mini Alpakka, er supermykt, og jeg gleder meg til å en dag kunne ta den på.

Akkurat nå så sprenger hjertet mitt av kjærlighet til våre firbente! Katten Zorro kommer nok inn hvert øyeblikk for å spise og sove etter en fornøyelig sommernatt. Men hundene, mopsen Lucy og labradoren Sol, de vil helst holde seg tett ved matmor så mye som mulig. Jeg har fått mange kommentarer på at dyrehold er for mye styr, og at noen opplever hverdagen alt for hektisk som den er. Som moren min sa, hver gang et nytt firbent familiemedlem har flyttet inn:

«Har du årna dæ einna meir arbei no!».

Da jeg vokste opp, så ønsket jeg meg så inderlig en katt, og/eller en hund. Jeg gikk turer med hunden til en nabodame, oppsøkte kjente som hadde katter, og samlet på bøker om hunder og katter, tegnet og malte de, og spurte på nytt med jevne mellomrom om å «væææær så snill å la meg få ha en katt». Men det var alltid nei. Nei nei og atter nei. Så ble jeg 18. Myndig. Bestemte meg for at nå skal jeg skaffe meg en katt, uansett. Og det gjorde jeg. En nydelig Colour point, som jeg hentet med bussen. For en lykke! Siden ble det hund også, og hamster, kaniner, og marsvin. Nå er det altså en katt, og to hunder som min dyreklan. Det jeg vil frem til, er at for meg er dyrene påfyll av energi og glede. Hjertet mitt smelter bare ved synet av dem! De er alltid glade og hengivne når vi er sammen, så ubetinget i sin kjærlighet. Å gå turer med dem er ren ladetid! Etter en krevende dag på jobb, så kommer jeg i water når hundene luftes, og det er nydelig å starte dagen med litt frisk luft og lett mosjon. Og som turkamerater er hundene enestående!

Når vi kommer inn og de legger seg ved føttene mine eller inntil meg i sofaen, da kjenner jeg ren lykke. Det er ikke «meir arbei», men mer glede og kjærlighet!