Redesign av bluse

I dag vil jeg forsøke å sy om en av mine tidligere yndlingsbluser til en liten sommerkjole, og eventuelt en liten dukkekjole. Denne blusen har jeg vært veldig glad i, og bare synet av den gir et «spark of joy». Den ble kjøpt på Tynset i 2013 sammen med et av de fineste menneskene jeg kjenner, og blusen er brukt jevnt og trutt både hjemme og på jobb. Denne blusen har blant annet vært med på mine fineste arbeidsdager da jeg underviste i design og håndverk, og medier og kommunikasjon. Oh’la la det var eventyrlige år! Nå har albuene slitt seg gjennom stoffet og armene er for tynnslitte til å reddes. Men front og rygg på blusen er i god stand, og den har mange fine detaljer som jeg tror fungerer på en liten barnekjole. Hvem som skal bruke det tiltenkte plagget har jeg ingen anelse om, det blir nok en gave ved en passende anledning.

De beste resultatene av redesign innen søm er etter min erfaring når jeg bruker gode mønster, og tar hensyn til trådretningen i plaggdelene. Mitt mønster er fra «Stoff og Stil» kjøpt på salg for lenge siden. Mønsteret har inkludert sømmonn, og en lettfattelig og god arbeidsbeskrivelse på både klipping og søm.

Det kribler alltid litt i magen når jeg finner frem sysakene som jeg ELSKER! Spesielt er syskrinet etter farmoren min noe av det kjæreste jeg har.

Nesten alltid når jeg redesigner, så blir det ikke som jeg tenkte i utgangspunktet. Blusen hadde for lite stoff til et romslig skjørt, og jeg har ikke annet stoff liggende som passer. Derfor tenker jeg dette blir mer en tunika enn en kjole.

Synes kjolen/tunikaen ble kjempesøt! Denne gleder jeg meg til å gi bort!