Kondorydding -a spark of joy

Etter å ha sett Netflixproduksjonen om KonMari-metoden av Marie Kondo, en av vår tids store (bittelille) ryddeguruer, er jeg helfrelst. Jeg elsker alt ved metoden! Ukritisk. Kategoriseringen, estetikken, systemet med oppbevaring i bokser, og ikke minst grunntanken om å ta vare på det som gir deg «a spark of joy».

Jeg tenker ofte at nettopp glede er en undervurdert styrke og rikdom i hverdagen. I tillegg til daglige doser omega 3, 5-om-dagen med frukt og grønt, 10.000 skritt, og åtte timer søvn, så vil jeg påstå at daglige doser med glede hever livskvaliteten. Maslows behovspyramide er selvsagt gjeldende, men det skal jeg ikke gå nærmere inn på her. Nå er det kategorisering, rydding og sortering som er i fokus, med utgangspunkt i hva som gir den gode gnisten av glede.

Sist helg samlet jeg alt av klær og sko i en haug og ryddet, sorterte og brettet. Det kjentes herlig! Bare så det er nevnt, alt som er ok går videre til veldedighet om jeg ikke beholder det selv. Denne helgen skal alt av bøker gjennomgås, og det er mange! Bøker er en stadig kilde til både glede og ny innsikt, så det kommer alltid til å være mange bøker i dette hjemmet. Men de skal ikke lenger ligge hulter til bulter og uoversiktlig. Det som blir med videre er hva som gir en gnist av glede når jeg holder det, og hva som vil være nyttig fremover. Punktum.

Før:

Etter:

Det er fortsatt noen perlefine bøker på soverommet, og det skal det alltid være. Noen av fagbøkene har blitt med til jobb, og sybøkene er på syrommet. Så….»dett var dett» som Fleksnes sa.

Forresten, en liten ting til jeg vil vise, siden dette i utgangspunktet er en redesign, strikke og syblogg. «Jeg fant jeg fant!». Jeg fant nemlig et lite stykke gull inneklemt mellom bokstablene. Sjekk denne lille skatten:

Og inne i dette oppskriftsbladet er oppskriften på mitt neste strikkeprosjekt:

Jeg tror jeg har nok garn i restelageret mitt…

Hilsen en hverdagens Askeladden