Kåpe av ullpledd

Redesign, fra ullteppe til kåpe

Redesign av ullpledd har vært en av oppgavene i Symesterskapet på NRK, og Ingrid Bergtun og Ingrid V. Lysne (tidligere deltagere i Symesterskapet, og nå forfattere av en sybok) har også laget varianter av pleddjakke/ -kåpe. Jeg lar meg inspirere som bare det, og har endelig fått laget min variant.

Sensommerens overgang til høst har vært en kjølig fornøyelse, da jeg rett og slett ikke har et godt ytterplagg for denne mellomårstiden som høsten kan være. Pakket meg inn i ullpleddet vårt forleden, og da slo det meg at jeg kunne jo sy en kort kåpe av det! Hadde et mønster liggende fra Stoff & stil, og det holdt med nød og neppe til alle delene. Måtte skjøte på en del på innsiden av kåpen, men det synes omtrent ikke.

Før sammensying av delene. Uttrykket minner mest om en blanding av slask og lassaron…
Kåpen/jakken begynner å ta form.

Mønsteret er enkelt, og det er også designet. MEN å sy om et tykt tovet pledd på en enkel maskin fra 1993, det bød på flere utfordringer enn hva jeg forutså. Alt er så tykt så tykt, det loer ustanselig, og maskinen makter ikke å dra stoffet selv. Sømmene ble deretter. Å sprette opp i tovet ull lot seg ikke gjøre, så resultatet ser unektelig hjemmelaget ut. Hva er det muslimene hevder angående skaperverk? At det fullkomne er kun opp til Gud å skape? Om man legger godviljen til, så er dette et fullt brukbart plagg, og jeg gleder meg til å ta det i bruk!

Superdeilig å ha på!