Instagram og blogging

I blant undres jeg på hva det er som driver frem ønsket om å eksponere det som skapes. Redesign, syprosjekt, strikkegleder, baking, hageprosjekt og inspirasjonskilder, alt er til stor indre glede i seg selv. Når jeg skaper, da kommer gjerne flytfølelsen, og jeg fylles med ny energi. Foruten å være med sønnene mine, dyrene, familien og gode venner, er det å skape hva som gir meg mest mening med tilværelsen. Det er en sterk drivkraft som styrer tankesett og blikk, som følger meg sent og tidlig. I blant kan det kjennes som et primærbehov. Om jeg ikke får anledning til å være kreativ og skape over tid, kan det sige inn en slags dempet tristhet. Det er også i stor grad knyttet til min identitet. Om jeg skulle beskrive meg selv i korthet, måtte det bli omtrent slik:

“En ukonvensjonell livsglad og generelt kreativ dame i sin beste alder. Kontinuerlig skapende og energisk. Dyrekjær og familiekjær. Søker en tilstand av kontinuerlig utvikling, både faglig, personlig, og kunsterisk.” Punktum. Satt enda mer på spissen: Jeg skaper, altså er jeg.

Det er et stort kreativt univers i hodet mitt, som jeg per i dag ikke speiler hos noen i min omkrets. Sønnene mine har noe av det, men tilsynelatende ikke i like sterk grad. Jeg kan savne fellesskap med likesinnede, og dele enten tanker rundt- eller selve prosjektet jeg holder på med. Da jeg gikk på HiST og tok faglærerutdanningen i Kunst og håndverk 1 og 2, kunne jeg kjenne på den sitrende gleden ved å være en del av et yrende kreativt fellesskap. Som lærer i Design og håndverk kunne jeg også oppleve unike gylne stunder med oppriktig engasjerte og skapende elever, og kolleger. Nå har hverdagen blitt slik at jobben krever et helt annet fokus, og det sterke kreative fellesskapet må søkes opp andre steder. Da jeg oppdaget alle de kreative sjelene som deler prosjektene sine på Instagram, ble jeg så glad! Det er med stor ydmykhet jeg observerer hvor mange dyktige skapende mennesker som aldeles gratis deler sine beste sytips, strikkeprosjekter, og andre ideer. Instagram har for meg blitt en slags inspirasjonsoase, og det er så gøy å få lov til å være en del av det.

Mens Instagram er et sted for bildedeling og kjappe “stories”, så gir bloggingen mulighet for å gå mer i dybden. Jeg deler gjerne oppskrifter, sytips, redesignideer, med mer. For meg handler det om å bidra til et kreativt større fellesskap, og et ønske om å kunne inspirere til skaperglede.

Bilder av mine elskede barn og nære familie er for meg private og “hellige” på et vis. Jeg lager gammeldagse album som vi ofte koser oss med. Men å dele bilder av kreative prosjekter gjør jeg gjerne, nettopp fordi det blir en kilde til fellesskap med likesinnede.

23 kommentarer til «Instagram og blogging»

  1. This particular classic observe features traditional looking cockpit layout that has stayed unaffected even now as there are no surprise why it can be called ¡°a modern-day meaning in the ¡mother coming from all IWC Pilot¡¯s Watches¡¯¡±.

  2. The particular Windrider look at coming from Breitling features a dome designed the queen’s as well as bezel with riders an eye (compact square, raised an eye installed inside the frame on the Three, Six, Being unfaithful, and Twelve position). The particular Chronomat Advancement through Windrider collection may be the best-selling Breitling observe.

  3. There is a kind of love that is deeply in love, but can’t say it; there is a kind of love that obviously wants to give up, but can’t give up; there is a kind of love, knowing that it is suffering, but can’t hold back; Can’t take it back already.

  4. Maybe, there are ten people who want to step you under your feet, but your strength makes them have no chance to reach out. Don’t complain about this world’s weak meat and strong food, you will gradually discover.

  5. Tomorrow will be a long journey, tonight without sleep, I do n’t know when to see you on this trip, I miss it, and send my most sincere wishes to my best friend!

  6. Three years have passed by in a hurry. The age of dreams is filled with laughter and laughter. Don’t wave your hands and sigh, feel that the flowers are running out, gather courage, and don’t forget to exchange surprise news.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.