Oppskrift til strømper

Restegarn er supert til å strikke glade sokker. Jeg bruker aldri oppskrift, men har kommet frem til en modell som har god passform. Den klumper ikke inne i vinterskoene, er fin å trekke utenpå buksa, og den er elastisk og god å trekke på foten.

Til en voksen damefot, eller tenåringsgutter, legger jeg opp 50 masker på pinne nr 3, og strikker et par-tre cm med vrangbord. Så strikker jeg skaftet så langt at en bukse kan stappes ned i, og sokken kan dras godt opp.

Når helen skal strikkes tar jeg halvparten av maskene på én pinne, og strikker 15 omganger. Deretter klassisk hælfelling. Plukker opp maskene på siden av hælene, og feller en maske på hver side av hælen på hver omgang til det igjen er 50 masker. Begynner tåfellingen når strømpen går akkurat over lilletåen.

Først feller jeg en maske på hver pinne omgangen rundt. Deretter felles bare to masker på neste runde. Runden etter der felles en maske på hver pinne igjen, og slik fortsetter fellingen til det er 5-6 masker igjen totalt. Da dras en tråd igjennom de siste maskene som festes godt, og strømpen er ferdig. Fest tråder og damp forsiktig.