En god strikkeveske

Moren min er et skapende menneske. Hun skryter aldri av seg selv eller det hun har laget. Heller motsatt… Kanskje er det nettopp det kritiske blikket (som undertegnede helt sikkert kunne hatt mer av) som gjør at alt hun skaper er så ordentlig. Hun syr bunader, broderer kompliserte arbeider, tegner, strikker, hekler og syr. Alltid et prosjekt på gang, tross et hektisk arbeidsliv. Vesken på bildet er ett av hennes uendelig mange skapende prosjekter. I perioder syr hun de deiligste nett av restestoff og bånd som hun har liggende. Gode solide vesker med lett vattering og fine hanker. Du kan studere vesken fra hvilken som helst vinkel, og alt ser pent ut. Disse nettene, som for meg er strikkevesker, har blitt mine faste følgesvenner.

Her er det plass til oppskrifter, strikketøy, garn, målebånd, drikkeflaske, noe å spise på, og den henger perfekt over skulderen når man er på farten. Og det er man jo stort sett. Nå har jeg flyttet inn i sofaen for en liten strikkestund mens resten av huset sover. Hundene er luftet og matet, og sover godt de også. «Morning has broken» i ordenes beste betydning, og i strikkevesken har jeg alt jeg trenger, akkurat nå.