Bittelitt mer miljøvennlig

Det store klimabrølet har jeg kun fulgt gjennom media, og jeg er ikke 100% antiplast i hverdagen. Men jeg brenner for et sterkere dyrevelferd, og har tatt avstand fra masseprodusert kjøttmat. Som nevnt tidligere, er en av mine svakheter fastfood. Pølse med brød, hamburgere, pizza, kebab… Oh’la la, det er så innmari godt! Nå har jeg testet ut Ikeas vegetarpølser, og de er gode! Mc Donalds vegetarburger er også overraskende gode. Litt mer spicy enn den vanlige burgeren, og mer mettende. Kjøttdeigen/karbonadedeigen i tacoen er byttet utmed kidneybønner, og smaker kjempegodt.

Når det gjelder de skapende prosjektene, så er de sterkt begrensende denne høsten. Nytt skolesemester, ny valp, KonMari-rydding, og foreldreplikter -og gleder har vært i fokus. Bøvertunkofta begynner å ligne noe, og jeg gleder meg til å ta i bruk det tidløse plagget på kalde dager. Ser for meg at denne kommer til å bli jevnlig brukt til mitt siste åndedrag. Og ellers skal jeg reparere klær denne helgen.

Yndlingsskjorta har hull på albuen, og en bukse har hull i rompa. Om det er like givende som å skape noe helt nytt fra bunnen med nye fine stoffer? Veeeel, det kjennes i det minste fornuftig. Mer som å rydde kjøkkenbenken… Gjenbruk, redesign og reparasjoner er klokt og miljøvennlig, det går ikke an å protestere på det. Av og til morsomt også. Men når jeg nå ser siste sesong av Symesterskapet, så savner jeg oppgaven hvor det skulle syes noe lekkert av pene stoffer. Jeg er egentlig ikke innstilt på full kjøpestopp rett og slett. Men å være klok, enten det gjelder forbruk, dyrevern, eller miljøhensyn, det støtter jeg fullt ut.