Adventskalendere

Esker fra «Søstrene Grene» fylt med 24 små pakker, dekorert med silkebånd fra samme butikk. Disse er fra i fjor, og ble sendt til eldstemann og samboer.

Julen, og spesielt advent, er noe jeg gleder meg til helt fra julepynten pakkes bort på nyåret. Det er noe med å legge omtanke i å gi noen en liten gledesdusj hver dag frem mot høytiden. Det behøver ikke å være kostbart, det kan like gjerne være en sang for dagen (konvolutter m en sang i), en sjokoladekalender til 20kr… Det handler ikke om at innholdet skal være kostbart, men at den som åpner pakken/luken skal kjenne en gnist av glede! Små kalendere i form av victorianske julekort er nydelige, med vakre motiv og bittesmå luker. De gir jeg fra meg med andakt. Skrapeloddkalendere er også morsomme gaver. Til sønnene mine har det blitt tradisjon å lage pakkekalendere. De som bor hjemme får pakkene hengt opp på en snor med klesklyper, og eldstemann som får sin tilsendt får en eske som pyntes og fylles med silkepapir og små pakker med noe smilegreier i. Ofte stikker jeg kakaoposer, og noen pepperkaker pakket inn i gladpack etc mellom pakkene. Når alt kommer til alt, er det å gi bort en adventskalender å gi en opplevelse, samt å si «jeg bryr meg om deg og vil du skal oppleve glede». Si?

Ferdige papirposer til å putte små gleder i
Denne fikk jeg i gave selv. En kalender fra Clinique med små kremer, sminkesaker o.l.

Det aller hyggeligste er å dekorere en skoeske selv, med gavepapir, bånd og bilder. Denne varianten er den mest tidkrevende, bortsett fra broderte- og håndsydde kalendere.

24 nellikspikere i en appelsin er også en koselig og dekorativ kalender, hvor en «spiker» trekkes ut daglig.

Denne kalenderen fikk jeg i gave et år fra to nydelige damer, i en periode med mange utfordringer i livet. Kalenderen løftet hver eneste dag i desember, og esken taes frem hver jul fortsatt.

Hvilke varianter vi ender opp med i år vet jeg ikke per i dag, annet enn at de to yngste får pakker på en snor på det faste stedet på veggen i gangen, og eldstemann får noe som er egnet å sende med posten.